Miksi valitsin Oulun Sydänkeskuksen? Juho Pekkala, kardiologian erikoislääkäri

Miksi tehdä töitä Oulun Sydänkeskuksessa?

”Sain kipinän ammatinharjoittajuuteen vuonna 2011, jolloin perustin oman toiminimeni ja aloitin yleislääkärin yksityisvastaanoton. Toimitilanani toimi tuolloin ystäväni vuokralla olevat laadukkaat tilat, joissa hän itse piti vastaanottoa fysioterapeuttina. Potilaita riitti heti alusta alkaen ja toimintani olikin sen vuoksi varsin säännöllistä.

Sittemmin oli varsin loogista siirtyä erikoisalani myötä yleislääkäripalveluista kardiologialle ja koska ystäviäni oli jo töissä Oulun Sydänkeskuksella, oli myös itselleni alusta alkaen selvää, että haluan työskennellä siellä itsekin. Lisäksi Oulun Sydänkeskuksella oli muutoinkin hyvä maine koko maakunnan alueella ja jo tuolloin yrityksemme tuotti palvelua parille kymmenelle kunnalle.

Olen nyt työskennellyt säännöllisesti Oulun Sydänkeskuksella syyskuusta 2013 lähtien eli jo yli kuuden vuoden ajan. Jo ensimmäisestä työvuorostani lähtien koin olevani lämpimästi tervetullut iloiseen työyhteisöön. Toimitilat ovat viihtyisät ja käytännölliset, jääkaapista löytyy aina virvokkeita, automaatista kahvia ja pakasteesta voi tyydyttää makeanhimoaan jäätelöllä. Henkilökunta on ihailtavan ammattitaitoista ja heidän positiivisuutensa saa paatuneimmankin huuliin hymyä. Ammatinharjoittajan näkökulmasta vuokraosuus on mielekäs ja palkkio tehdystä työstä hyvä. Työn mielekkyyttä lisää ennen kaikkea monipuolinen potilaiden kirjo – vastaanotolla kohtaa niin perinteisiä yksityispotilaita kuin ns. lähetepotilaita, joita tulee laajalta alueelta ja luonnollisesti tämä lisää myös mielekkäällä tavalla työn haasteellisuuta, koska potilailla on varsin usein hoitoa vaativia löydöksiä.

Arvostan yksityssektorilla työskentelyssä eniten mahdollisuutta päättää itse siitä, minkä verran ja milloin haluan tehdä töitä. En ole koskaan kokenut aivan omaksi jutuksi olla päivästä toiseen vain virka-aikana töissä, vaan haluan toisinaan mahdollisuuden pidennettyihin päiviin, joskus iltavastaanottoihin tai sitten vain joustavamman aloitusajan perinteisen klo 8 sijaan. Luonnollisesti myös saatava ansio on privaattisektorilla selkeästi parempi, kun töitä tehdään lähtökohtaisesti julkista puolta tehokkaammin, mutta silti yhtä hyvällä ammattitaidolla ja uskallan väittää, että vähintään yhtä hyvällä työetiikalla, jossa potilaan asianmukainen hoito on tärkein tavoite.

Oulun Sydänkeskus on laajentanut toimintaansa perustamalla sivukonttorin Rovaniemelle (Rovaniemen Sydänkeskus) ja tämä mahdollistaa vastaanoton pidon näin ollen myös pohjoisempana. Työn oheen on helppo yhdistää Lapin matkailu- ja harrastemahdollisuuksia. Em. lisäksi yrityksemme kautta voi työskennellä mm. useammassa sairaalassa, jolloin työnkuva on huomattavan monipuolinen sisältäen sydänvalvontayksikön kiertoa, perinteistä polikliinista toimintaa, invasiivisia toimenpiteitä ja ajoittain osastotyötä. Etäholterpalvelu puolestaan mahdollistaa työskentelyn kotoa käsin vuorokausi-EKG-lausuntoja antaessa. Palvelu onkin saanut paljon kiitosta ympäri Suomen loistavien ja asiantuntevien lausuntojen sekä nopean saatavuuden vuoksi.

Päivääkään en vaihtaisi pois – klisee kyllä, mutta silti totta. Olen kiitollinen saadessani työskennellä työyhteisössä, jossa arvostamme kaikki toistemme työtä, teemme sitä vapaasta tahdostamme ja juuri sen myötä positiivisin mielin. Sanojeni painoarvoa lisännee vielä se, että olen itse tehnyt viime vuonna isohkon ratkaisun siirtyä yksityissektorille täyspäiväisenä yrittäjänä. Teen nykyään työtä Oulun Sydänkeskuksen kautta useissa eri kunnissa ja voin lämpimästi suositella kaikille työskentelyä kauttamme, kunhan aidosti on nimenomaan sydämen asialla.”