Sydämen tahdistin

Sydämen pysyviä tahdistinlaitteita on useita eri mallisia ja eri käyttötarkoituksiin. Yleisimmin sydämen tahdistinta tarvitaan korjaamaan sydämen harvalyöntisyyttä, jolloin sydämen lyöntien välille ei ehdi muodostua liian pitkää taukoa. Jos syke on liian hidas, se voi aiheuttaa väsymystä, pyörtymisiä tai hengenahdistusta. Sydämen syke hidastuu ihmisen ikääntyessä, mutta syynä tahdistimen tarpeelle voi olla esimerkiksi sairaan sinuksen oireyhtymä tai eteiskammiokatkokset. Toisinaan tahdistin voidaan joutua asentamaan sydänleikkauksen yhteydessä tai päivystystoimenpiteenä, mutta Sydänkeskuksessa tehtävät tahdistimen asennukset ovat etukäteen suunniteltuja.

Tahdistimen asentaa kardiologian erikoislääkäri yhdessä hoitajatiimin kanssa leikkausolosuhteissa, ja toimenpide kestää noin tunnin. Toimenpiteen aikana potilas on hereillä, mutta hänelle annetaan kipu- ja rentouttavaa lääkettä.

Teemme tahdistimien asennuksia ja järjestämme jatkoseurannan Sydänkeskuksen Helsingin toimipisteessä. Lisätietoa Helsingin palvelunumerosta puh. 09 3747 9700.