Sydänlääkärin etävastaanotolle mistä vain

Sydänkeskuksessa toimii etävastaanotto perinteisen vastaanoton rinnalla. Voit olla yhteydessä Sydänkeskuksen kardiologiin helposti missä sitten oletkin. Palvelu on tarkoitettu kiireettömään asiointiin.

 

Millaisia asioita voin hoitaa sydänlääkärin etävastaanotolla?

 • Kysymykset tutkimuksiin hakeutumisesta
  Olet huolissasi sydänterveydestäsi ja haluat sydänlääkärin mielipiteen tutkimuksiin hakeutumisesta.
 • Lisäkysymykset
  Jos sinulle on herännyt lisäkysymyksiä vastaanottokäynnin jälkeen ja koet mielekkäämmäksi keskustella niistä sydänlääkärisi kanssa ”kasvokkain” soiton sijasta.
 • Rutiininomainen vointikontrolli
  Sydänkeskukseen hoitosuhteessa olevan asiakkaan rutiininomainen vointikontrolli ja esimerkiksi laboratoriotulosten tai verenpaineen omaseurannan kommentointi.
 • Lääkitykseen liittyvät kysymykset
 • Tutkimusvastausten läpikäynti
  Aiemmin Sydänkeskuksessa tehtyjen tutkimusten vastausten läpikäynti (esimerkiksi holter-tutkimus, vuorokausiverenpaineseuranta).

HUOM! Etävastaanotto on tarkoitettu kiireettömään asiointiin. Se ei sovellu akuutteihin tilanteisiin. Kiireellisissä asioissa ota yhteys alueesi päivystykseen ja hätätilanteessa aina hätänumeroon 112.

 

Miten pääsen etävastaanotolle?

Voit varata nettiajanvarauksemme kautta ajan kardiologin videovastaanotolle, jolloin vastaanottokäynti toteutetaan videoyhteyttä hyödyntäen. Videovastaanotolla pääset keskustelemaan kardiologian erikoislääkärin kanssa. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Videovastaanotto veloitetaan hinnastomme mukaan. Lasku lähetetään sinulle vastaanoton jälkeen sähköpostitse.

Tutustu etukäteen näihin ohjeisiin ja rekisteröidy palveluun valmistautuaksesi videoyhteyden kautta toteutettavalle etävastaanotolle

Etävastaanotolle pääset rekisteröitymään ja kirjautumaan tästä.

 • Rekisteröidy palveluun hyvissä ajoin etukäteen ennen etävastaanottoaikaasi. 
  Palveluun rekisteröidytään vahvan tunnistautumisen kautta. Näin voimme varmistua henkilöllisyydestäsi ja terveystietojesi turvallisesta käsittelystä. Tarvitset rekisteröitymiseen sähköpostiosoitteesi lisäksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
 • Tarvitset laitteen (esim. tietokone, puhelin), jossa on web-kamera ja mikrofoni.
 • Etävastaanotto toteutetaan videoyhteyden kautta. Videopuhelu on käytettävissä seuraavilla internetselaimilla ja laitteilla: Google Chrome- (suositeltu), Edge Chromium- ja Firefox-internetselaimilla Windows- ja Apple Mac-tietokoneissa sekä Android-älylaitteissa. Safari-selaimella Applen mobiililaitteissa (iPhone & iPad).
 • Anna selaimelle oikeus käyttää kameraa ja mikrofonia. Jotta voit käyttää videopuhelua, sinun tulee selaimen sitä pyytäessä hyväksyä kameran ja mikrofonin käyttö.
 • Videopuhelun aikana käytettävissä on myös oma puheluun liittyvä chat, joka avautuu oikean alanurkan keskusteluikonista. Chat-keskustelussa voi lähettää myös liitetiedostoja suoraan lääkärille nähtäväksi.
 • Tarkasta myös, että olet hyväksynyt potilastietojen luovutuksen.
  Jotta asiasi hoitaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, suosittelemme tarkistamaan, että olet antanut suostumuksesi potilastietojen luovutukseen. Kun suostumukset ovat kunnossa, lääkärillä on pääsy Kanta-arkistoosi. Voit halutessasi antaa suostumuksesi Omakanta-palvelussa.

Miten ilmoittaudun videoyhteyden kautta toteutettavalle etävastaanotolle?

 • Kirjaudu etävastaanotolle noin 10 minuuttia ennen sinulle varattua etävastaanottoaikaa aivan vastaavasti kuin ilmoittautuisit tavallisellekin vastaanottoajalle. Voit kirjautua palveluun tästä.
 • Lääkäri näkee sinun olevan paikalla, kun olet kirjautunut palveluun. Saat ilmoituksen saapuvasta videopuhelusta.
 • Jos et saa lääkäriltä yhteydenottoa heti sovittuna aikana, odota rauhassa. Usein lääkärit pitävät etävastaanottoa muun vastaanottotoiminnan lomassa Sydänkeskuksessa. Lääkäri avaa yhteyden heti, kun vapautuu edelliseltä vastaanottoajalta.
 • Palvelukoordinaattorimme pyrkivät ilmoittamaan sinulle SydänChatissa, jos etävastaanottoaika myöhästyy.
 • Voit itse ottaa yhteyttä meihin esimerkiksi SydänChatin kautta tai puhelimitse, jos sinulla herää kysyttävää.

SydänChatilla yhteys Sydänkeskukseen

SydänChat on tarkoitettu nykyisille sekä uusille asiakkaillemme. Chatissa palvelukoordinaattorimme auttavat yleisesti palveluihimme liittyvissä asioissa. Keskustelu palvelukoordinaattorien kanssa on maksutonta, sillä siellä hoidetaan samoja asioita, kuin puhelimitsekin. Voit lähettää chatissa vastaanottokäyntiisi liittyviä lisätietoja tietoturvallisesti.

Palvelukoordinaattorimme vastaavat viesteihin aukiolojemme puitteissa, ma–to klo 8.00–19.30 ja pe 8.00–16.30. Jos vastauksessamme on viivettä, voit poistua chatista. Saat ilmoituksen saapuneesta vastauksesta sähköpostiisi. Kysyä voit siis myös aukioloaikojen ulkopuolella.

HUOM! Chatissa ei hoideta terveysneuvontaa, tehdä hoidontarpeenarviota, eikä oteta kantaa asiakkaan lääkitykseen, koska vastaajana voi olla myös joku muu kuin terveydenhuollon ammattihenkilö.