Sydänlääkärin vastaanotolle etänä mistä tahansa

Voit varata meiltä vastaanottokäynnin myös niin, että tapaat sydänlääkärin etänä OmaSydänkeskus-palvelun kautta. Etävastaanotolla keskustelet sydänlääkärin kanssa videoyhteyden kautta.

Olemassa oleville asiakkaille. Etävastaanotto palvelee erinomaisesti asiakkaitamme, joilla on jo olemassa oleva hoitosuhde tietyn sydänlääkärimme kanssa.

Uusille asiakkaille. Etävastaanotto sopii myös uusille asiakkaille konsultaatioksi. Tarvittaessa sydänlääkäri voi suositella sinulle ajan varaamista tutkimuksiin meille Sydänkeskukseen paikan päälle.

Varaa aika etävastaanotolle:

Joko nettiajanvarauksemme kautta tai puhelimitse.

Millaisia asioita voit hoitaa sydänlääkärin etävastaanotolla?

1. Lisäkysymykset
Jos sinulle on herännyt lisäkysymyksiä vastaanottokäynnin jälkeen ja koet mielekkäämmäksi keskustella niistä sydänlääkärisi kanssa ”kasvokkain” soiton sijasta.

2. Rutiininomainen vuosikontrolli
Sydänkeskukseen hoitosuhteessa olevan asiakkaan rutiininomainen vointikontrolli ja esimerkiksi laboratoriotulosten tai verenpaineen omaseurannan kommentointi.

3. Lääkitykseen liittyvät kysymykset

4. Tutkimusvastausten läpikäynti
Aiemmin Sydänkeskuksessa tehtyjen tutkimusten vastausten läpikäynti (esimerkiksi holter-tutkimus, vuorokausiverenpaineseuranta).

5. Kysymykset tutkimuksiin hakeutumisesta
Olet huolissasi sydänterveydestäsi ja haluat sydänlääkärin mielipiteen tutkimuksiin hakeutumisesta.

HUOM! Etävastaanotto on tarkoitettu kiireettömään asiointiin. Se ei sovellu akuutteihin hätätilanteisiin. Kiireellisissä asioissa ota yhteys alueesi päivystykseen ja hätätilanteissa aina hätänumeroon 112.

Hinta ja laskutus

Saat etävastaanotosta laskun jälkikäteen OmaSydänkeskus-palveluun tai kirjeitse kotiin.

Etävastaanoton (20 min) hinta on 95 €. Saat siitä Kela-korvauksen (8,00€). Hintaan lisätään palvelu- sekä Kanta-maksut, jolloin maksettavaksesi jää 108,80 €. Tutustu hinnastoomme.

Valmistautumisohjeet

Etävastaanotto tapahtuu OmaSydänkeskus-palvelun kautta.

 1. Rekisteröidy palveluun.
  Palveluun rekisteröidytään vahvan tunnistautumisen kautta. Näin voimme varmistua henkilöllisyydestäsi ja terveystietojesi turvallisesta käsittelystä. Tarvitset rekisteröitymiseen puhelinnumerosi lisäksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
 2. Tarvitset laitteen (esim. tietokone, puhelin), jossa on web-kamera.
 3. Suosittelemme palvelun käyttöön Chrome-selainta Windows-, Apple- & Android-laitteilla. iOS-laitteilla (iPad, iPhone) suosittelemme Safaria.
 4. Anna selaimelle oikeus käyttää kameraa ja mikrofonia.
 5. Tarkasta myös, että olet hyväksynyt potilastietojen luovutuksen.
  Jotta asiasi hoitaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, suosittelemme tarkistamaan, että olet antanut suostumuksesi potilastietojen luovutukseen. Voit antaa suostumuksesi Omakanta-palvelussa, jonne pääset kirjautumaan myös OmaSydänkeskuksen kautta.

Miten ilmoittaudut etävastaanotolle

 • Kirjaudu OmaSydänkeskus-palveluun noin 10 minuuttia ennen sinulle varattua etävastaanottoaikaa aivan vastaavasti kuin ilmoittautuisit tavalliselle vastaanottoajalle.
 • Lääkäri näkee sinun olevan paikalla. Saat ilmoituksen saapuvasta videopuhelusta.
  Jos et saa lääkäriltä yhteydenottoa heti sovittuna aikana, odota rauhassa. Usein lääkärit pitävät etävastaanottoa muun vastaanottotoiminnan lomassa Sydänkeskuksessa. Lääkäri avaa yhteyden heti, kun vapautuu edelliseltä vastaanottoajalta.
 • Palvelukoordinaattorimme pyrkivät ilmoittamaan sinulle OmaSydänkeskus-palvelussa, jos etävastaanottoaika myöhästyy.
 • Voit itse ottaa yhteyttä meihin esimerkiksi Sydän-chatin kautta tai puhelimitse, jos sinulla herää kysyttävää.

Tervetuloa etävastaanotolle!