Olli-Pekka Piira @ Amsterdam CTO Symposium

Jälleen hyviä uutisia! Olli-Pekka Piiran työ suomalaisten sydäntoimenpidelääkäreiden kouluttajana on saanut tunnustusta. Piira on kiertänyt etenkin viimeisten 4 vuoden aikana lähes kaikissa Suomen sairaaloissa opettamassa kollegoitaan haastavien sepelvaltimotukosten avaamista uusin ja turvallisin tekniikoin.

Nyt hänet on kutsuttu kouluttajaksi maailman huippujen seuraan kansainväliseen vaikeiden sepelvaltimotukosten pallolaajennustoimenpiteiden koulutustapahtumaan, joka järjestetään Amsterdamissa joulukuun alussa. Pallolaajennuksia tehdään nykyisin ympäri maailmaa, mutta vaikeita tapauksia niistä on vain 1-2 prosenttia. Amsterdam CTO Symposiumin koulutuspäivillä kouluttaudutaan hoitamaan juurikin näitä vaikeita tapauksia turvallisesti ja hyvällä tuloksella.

Jos meidän TT-rekka on paljon tien päällä siirtyessään kuvauspaikasta toiseen, niin on totisesti myös Olli-Pekkakin. Täytyy ihan soittaa Olli-Pekalle ja kysyä, kuin urheilijalta konsanaan, että miltä nyt tuntuu. Olli-Pekka vastaa puhelimeen jostain päin Suomea, matkalta sairaalalta toiselle. ”Hienoltahan se tuntuu, se on suuri kunnianosoitus”, Olli-Pekka toteaa. ”Siellä on kanssakouluttajina minun kanssani nyt sellaiset ihmiset, ketkä opettivat minua silloin aikoinaan yli 10 vuotta sitten. Toisaalta jännittääkin, mutta onhan se mukavaa kuulla, että minun työtäni arvostetaan. On hienoa lähteä opettamaan maailman huipulta tulevia kollegoja.”