Varaa aika Ota yhteyttä Oma Sydänkeskus Varaa aika 08 333 440 Oma Sydänkeskus

Valitse toimipiste

Ole hyvä ja valitse toimipiste johon haluat varata ajan

Helsingin Sydänsairaala on nyt Sydänkeskus Helsinki

Helsingin Sydänsairaalan omistajuus siirtyy 1.1.2023 alkaen Tays Sydänsairaalalta Oulun Sydänkeskus Oy:lle. Helsingin Sydänsairaalan toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa työntekijöineen entiseen tapaan. Sydänkeskus Helsinki jatkaa yhteistyötä muun muassa Tays Sydänsairaalan kanssa.

Voit tulla Sydänkeskus Helsinkiin kardiologian alan huippuasiantuntijoiden vastaanotolle yksityisasiakkaana ilman lääkärin lähetettä. Sairaalamme sijaitsee Jätkäsaaressa, Länsisatamankatu 16.

Varaa aika Sydänkeskus Helsinkiin tästä >

Palvelut

Sydänkeskus Helsingissä pääset kardiologin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä. Vastaanottoaikaa varatessa sinun ei tarvitse tietää, täytyykö vastaanotolla mahdollisesti tehdä tutkimuksia. Niiden tarve voidaan arvioida vastaanotolla yhdessä sydänlääkärin kanssa. Mahdollisesti tarvittavat tutkimukset voidaan usein tehdä jo samalla käynnillä, jos asiakas toivoo niin. 

Palveluvalikoimamme kattaa Sydänkeskus Helsingissä tavallisimmat sydäntutkimukset, kuten sydämen ultraäänitutkimukset, holter-rekisteröinnit ja rasituskokeet. Sydänkeskus Helsingissä onnistuvat myös tietokonetomografiatutkimukset, ja jatkossa Sydänkeskuksen oma TT-rekka parkkeeraakin säännöllisesti Helsinkiin.

Helsingin toimipisteessämme tehdään lisäksi päivätoimenpiteitä, kuten sydämen varjoainekuvauksia, pallolaajennushoitoja, rytmivalvuri- ja tahdistinasennuksia sekä rytminsiirtoja. Palveluvalikoimamme kattaa siis käytännössä kaikki hoitoketjun vaiheet.

Sydänkeskus Helsingissä pääset myös sydänkuntoutukseen perehtyneen sydänfysioterapeutin vastaanotolle. Hän on tukenasi sydändiagnoosin tai -toimenpiteen jälkeen. Moni kokee tarpeelliseksi saada jatko-ohjausta fysioterapeutin vastaanotolta myös kotiutumisen jälkeen. Kuntoutumisen ja toipumisen kannalta fysioterapian oikea-aikaisuus ja yksilöllinen ohjaus ovatkin tärkeitä. Tavoitteena on rohkaista ja tukea liikkumaan sydänsairaudesta huolimatta.

Varaa aika Sydänkeskus Helsinkiin tästä >

Yksi­tyis­po­ti­laat

Yksityisvastaanotollemme voi varata ajan ilman lähetettä kuka tahansa yli 16-vuotias. Yksityisvastaanotolta saat tarvittaessa lähetteen tutkimuksiin ja hoitoihin.

Suosittelemme yhteydenottoa yksityisvastaanotollemme, jos:

 • Haluat keskustella sydänterveyden asiantuntijan kanssa mieltäsi askarruttavista sydänasioista, kuten riskitekijöistä
 • Sinulla on sydänoireita, jotka askarruttavat mieltä (rintakipu, hengenahdistus, rytmihäiriötuntemukset)
 • Epäilet sydänsairautta ja haluat, että asia selvitetään
 • Sinulla on todettu sydänsairaus ja haluat sydänlääkärin mielipiteen parhaasta mahdollisesta hoidosta
 • Sinulla on todettu sydän- tai verenkiertoelimistön sairaus ja haluat omalääkäriksesi sydänlääkärin, joka seuraa vointiasi säännöllisesti

Varaa aika Sydänkeskus Helsinkiin tästä >

 

Lähetepotilaat ja valinnanvapaus

Hoidamme myös julkisen terveydenhuollon potilaita. Voit valita erikoissairaanhoidon hoitopaikaksesi toisen hyvinvointialueen.

Lue lisää hoitopaikan valinnasta >

 

HUS-alueen palvelusetelit

Sydänkeskus Helsinki on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hyväksymä sydänhoidon palvelusetelituottaja. Teemme HUS:in palveluseteliasiakkaille sepelvaltimoiden varjoainekuvauksia eli angiografioita, pallolaajennuksia eli PCI-toimenpiteitä, painevaijeritutkimuksia ja tahdistinasennustoimenpiteitä.

 • Angiografia
 • PCI-toimenpide
 • Painevaijeritutkimus
 • Tahdistintoimenpiteet

Kun olet saanut palvelusetelin HUSin tekemän palvelutarpeen arvioinnin perusteella, voit varata ajan itse suoraan Sydänkeskuksesta.

 • Varaa aikaa soittamalla Sydänkeskus Helsinki numeroon 050 339 2437 ja mainitse, että olet saanut palvelusetelin. Varauksen yhteydessä pyydämme sinulta setelin numeron ja tuottajan varmennetiedot.
 • Muista ottaa palveluseteli mukaan vastaanotolle.
 • Ota mukaan myös saamasi lähete ja muut käyntiä varten annetut potilastiedot (esim. sydänfilmit, laboratoriotutkimukset, röntgenkuvat).

Yhteystiedot

Sydänkeskus Helsinki
Länsisatamankatu 16
00180 Helsinki
P. 050 339 2437

Varaa aika Sydänkeskus Helsinkiin tästä >