Sydämesi terveysasiat yhdessä paikassa myös etänä

OmaSydänkeskus on etäpalvelu perinteisen vastaanoton rinnalla. Voit olla yhteydessä Sydänkeskukseen ja kardiologiin mistä vain. Palvelu on tarkoitettu kiireettömään asiointiin. Kiireellisissä asioissa ota yhteys alueesi päivystykseen ja hätätilanteissa aina hätänumeroon 112. 

 

Etävastaanotto

Nettiajanvarauksemme kautta voit varata ajan videovastaanotolle, jolloin vastaanottokäynti toteutetaan OmaSydänkeskus-palvelussa videoyhteyttä hyödyntäen. Videovastaanotolla pääset keskustelemaan kardiologian erikoislääkärin kanssa.

Videovastaanotto veloitetaan hinnastomme mukaan. Sinulta ei koskaan veloiteta mitään ilman hyväksyntääsi.  Lasku lähetetään sinulle vastaanoton jälkeen sähköpostitse.

Suosittelemme palvelun käyttöön Chrome-selainta Windows-, Apple- & Android-laitteilla. IOS -laitteilla  (iPad, iPhone) suosittelemme Safaria. Videovastaanottoa varten tarvitset laitteen, jossa on web-kamera.

 

Sydän-chat

OmaSydänkeskus -palvelun chat on tarkoitettu nykyisille sekä uusille asiakkaillemme. Chatissa palvelukoordinaattorimme auttavat yleisesti palveluihimme liittyvissä asioissa.

Voit hoitaa chatissa samat asiat kuin puhelimitse. Voit lähettää chatin kautta lääkärille nähtäväksi vastaanottokäyntiisi liittyviä lisätietoja, kuten laboratoriotuloksia tai epikriisejä.

Chatissa ei hoideta terveysneuvontaa, tehdä hoidontarpeenarviota eikä oteta kantaa asiakkaan lääkitykseen, koska vastaajana voi olla myös joku muu kuin terveydenhuollon ammattihenkilö.

Palvelukoordinaattorimme vastaavat viesteihin aukiolojemme puitteissa, ma-to klo 8.00-19.30 ja pe 8.00-16.30.

Jos vastauksessamme on viivettä, voit poistua chatista. Saat ilmoituksen saapuneesta vastauksesta tekstiviestillä. Kysyä voit siis myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Rekisteröidy palveluun vahvan tunnistautumisen kautta. Tarvitset rekisteröitymiseen puhelinnumerosi lisäksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Näin voimme varmistua henkilöllisyydestäsi ja terveystietojesi turvallisesta käsittelystä.